Kapustová polévka s mlékem a pohankou

Ingredience


Kapusta hlávková 200 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko plnotučné 3 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pohanka 20 g
Sůl 1 kávová lžička
Vegeta 1 špetka
Voda pitná 6 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozšleháme a 5 minut vaříme.
  2. Pohanku spaříme vařící vodou, přidáme do polévky a vaříme dalších 5 minut. Nakonec přidáme omytou, na kostičky nakrájenou kapustu a vše ještě 10 minut vaříme.
  3. Polévku ochutíme vegetou, osolíme, přilijeme mléko a přivedeme znovu téměř k varu. Podle chuti opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.