Kapustová polévka s mlékem a pohankou
Ingredience
Kapusta hlávková |
200 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko plnotučné |
3 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pohanka |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vegeta |
1 špetka |
Voda pitná |
6 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozšleháme a 5 minut vaříme.
- Pohanku spaříme vařící vodou, přidáme do polévky a vaříme dalších 5 minut. Nakonec přidáme omytou, na kostičky nakrájenou kapustu a vše ještě 10 minut vaříme.
- Polévku ochutíme vegetou, osolíme, přilijeme mléko a přivedeme znovu téměř k varu. Podle chuti opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.