Kapusta zapečená s houbami
Ingredience
Houby čerstvé |
250 g |
Kapusta hlávková |
800 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
200 g |
Sádlo škvařené |
60 g |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na části sádla osmahneme očištěné, nakrájené houby, přidáme propláchnutou rýži, osolíme, zalijeme 3 dl vody a dusíme doměkka.
- Očištěnou, na čtvrtky rozkrojenou kapustu povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme a po okapání ji nadrobno nakrájíme.
- Do vymaštěné zapékací mísy vložíme střídavě vrstvy kapusty a rýže s houbami - tuto vrstvu posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Horní vrstvu tvoří kapusta. Každou vrstvu kapusty navlhčíme smetanou a rozehřátým sádlem, vrchní vrstvu posypeme osmaženou strouhankou.
- Pokrm pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.