Kapusta zapečená s houbami

Ingredience


Houby čerstvé 250 g
Kapusta hlávková 800 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rýže loupaná 200 g
Sádlo škvařené 60 g
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na části sádla osmahneme očištěné, nakrájené houby, přidáme propláchnutou rýži, osolíme, zalijeme 3 dl vody a dusíme doměkka.
  2. Očištěnou, na čtvrtky rozkrojenou kapustu povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme a po okapání ji nadrobno nakrájíme.
  3. Do vymaštěné zapékací mísy vložíme střídavě vrstvy kapusty a rýže s houbami - tuto vrstvu posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Horní vrstvu tvoří kapusta. Každou vrstvu kapusty navlhčíme smetanou a rozehřátým sádlem, vrchní vrstvu posypeme osmaženou strouhankou.
  4. Pokrm pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.