Vepřový perkelt se zelím

Ingredience


Cibule 2 ks
Paprika mletá pálivá 1 špetka
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprikové lusky čerstvé 2 ks
Rajčata 2 ks
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová plec 500 g
Voda pitná 0.25 l
Zelí hlávkové bílé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou plec naklepeme a nakrájíme na kostky.
  2. Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Odstavíme z ohně, vmícháme papriku, podlijeme trochou vody a dusíme zvolna pod poklicí.
  3. Když je maso zpola udušené, přidáme spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata (nebo protlak), očištěné, na nudličky nakrájené papriky a nadrobno nakrájené zelí. Vše dodusíme doměkka. Osolíme.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo těstovinami.