Vepřový perkelt se zelím
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Paprika mletá pálivá |
1 špetka |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprikové lusky čerstvé |
2 ks |
Rajčata |
2 ks |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová plec |
500 g |
Voda pitná |
0.25 l |
Zelí hlávkové bílé |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou plec naklepeme a nakrájíme na kostky.
- Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Odstavíme z ohně, vmícháme papriku, podlijeme trochou vody a dusíme zvolna pod poklicí.
- Když je maso zpola udušené, přidáme spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata (nebo protlak), očištěné, na nudličky nakrájené papriky a nadrobno nakrájené zelí. Vše dodusíme doměkka. Osolíme.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo těstovinami.