Dalamánky

Ingredience


Cukr krupice 1 špetka
Droždí 2 kávová lžička
Kmín celý 1 kávová lžička
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Olej stolní 1.5 polévková lžíce
Sádlo škvařené 25 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Suroviny smícháme do hladkého těsta, které se nelepí.
  2. Necháme vykynout na teplém místě. Po vykynutí vytvarujeme bochánky a necháme je kynout.
  3. Po 15 minutách je rozválíme na šišky a dáme na plech s pečícím papírem.
  4. Dalamánky potřeme vejcem rozšlehaným s vodou, uděláme rýhy a posypeme kmínem a solí.
  5. Pečeme v troubě při 180 stupních asi 20 minut.