Dalamánky
Ingredience
Cukr krupice |
1 špetka |
Droždí |
2 kávová lžička |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Olej stolní |
1.5 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
25 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Suroviny smícháme do hladkého těsta, které se nelepí.
- Necháme vykynout na teplém místě. Po vykynutí vytvarujeme bochánky a necháme je kynout.
- Po 15 minutách je rozválíme na šišky a dáme na plech s pečícím papírem.
- Dalamánky potřeme vejcem rozšlehaným s vodou, uděláme rýhy a posypeme kmínem a solí.
- Pečeme v troubě při 180 stupních asi 20 minut.