Skopová plec s kapustou
Ingredience
Anglická slanina |
60 g |
Brambory |
4 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Kapusta hlávková |
1 ks |
Majoránka |
1 špetka |
Rýže loupaná |
150 g |
Skopová plec |
500 g |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso chvíli povaříme a nakrájíme na kostky.
- Očištěnou kapustu povaříme ve vývaru a rozdělíme ji na osminky.
- Do zapékací mísy položíme plátky slaniny, na ně vrstvu masa, vrstvu kapusty a vrstvu spařené rýže s nadrceným česnekem a majoránkou. Vrstvy opakujeme, nahoru položíme oloupané syrové brambory nakrájené na plátky. Zalijeme vývarem.
- Pokrm dusíme pod pokličkou v troubě. Před dokončením vše zalijeme kyselou smetanou a dopečeme.