Skopová plec s kapustou

Ingredience


Anglická slanina 60 g
Brambory 4 ks
Česnek 3 stroužek
Kapusta hlávková 1 ks
Majoránka 1 špetka
Rýže loupaná 150 g
Skopová plec 500 g
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso chvíli povaříme a nakrájíme na kostky.
  2. Očištěnou kapustu povaříme ve vývaru a rozdělíme ji na osminky.
  3. Do zapékací mísy položíme plátky slaniny, na ně vrstvu masa, vrstvu kapusty a vrstvu spařené rýže s nadrceným česnekem a majoránkou. Vrstvy opakujeme, nahoru položíme oloupané syrové brambory nakrájené na plátky. Zalijeme vývarem.
  4. Pokrm dusíme pod pokličkou v troubě. Před dokončením vše zalijeme kyselou smetanou a dopečeme.