Slaný tvarohový koláč

Ingredience


Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Tvaroh tučný 500 g
Uzené maso vařené 100 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mouky vmícháme sůl, prášek do pečiva, rozpuštěné máslo a vodu. Vypracujeme hladké těsto, vyválíme z něj plát o málo větší, než je dno dortové formy.
  2. Těsto vložíme do formy a okraje upravíme, aby byly vysoké asi 3 cm. Na těsto rozestřeme náplň připravenou z tvarohu, žloutků, nakrájeného masa a soli.
  3. Koláč pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova a podáváme teplý.