Slaný tvarohový koláč
Ingredience
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tvaroh tučný |
500 g |
Uzené maso vařené |
100 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mouky vmícháme sůl, prášek do pečiva, rozpuštěné máslo a vodu. Vypracujeme hladké těsto, vyválíme z něj plát o málo větší, než je dno dortové formy.
- Těsto vložíme do formy a okraje upravíme, aby byly vysoké asi 3 cm. Na těsto rozestřeme náplň připravenou z tvarohu, žloutků, nakrájeného masa a soli.
- Koláč pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova a podáváme teplý.