Vepřové kotlety na švestkách
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej stolní |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Švestky |
8 ks |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Víno bílé |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Švestky namočíme do vody, nabobtnalé podusíme v troše vody s bobkovým listem a tymiánem. poté je odpeckujeme a nadrobno pokrájíme.
- Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a šunku, zalijeme citronovou šťávou (nebo octem), přidáme švestky, vše krátce podusíme.
- Omyté kotlety na okrajích i u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na oleji a podlijeme vínem, které necháme téměř odpařit.
- Opečené kotlety upravíme na talíře, pokryjeme švestkovou směsí a podáváme.