Vepřové kotlety na švestkách

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 20 g
Olej stolní 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Švestky 8 ks
Tymián sušený 1 špetka
Vepřové kotlety 4 ks
Víno bílé 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Švestky namočíme do vody, nabobtnalé podusíme v troše vody s bobkovým listem a tymiánem. poté je odpeckujeme a nadrobno pokrájíme.
  2. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a šunku, zalijeme citronovou šťávou (nebo octem), přidáme švestky, vše krátce podusíme.
  3. Omyté kotlety na okrajích i u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na oleji a podlijeme vínem, které necháme téměř odpařit.
  4. Opečené kotlety upravíme na talíře, pokryjeme švestkovou směsí a podáváme.