Nákyp ze zeleného hrášku
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Hrášek |
800 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
40 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na části másla. Přidáme hrášek, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.
- Z kousku másla, z mouky a mléka připravíme hustý bešamel, osolíme, opepříme, vmícháme nakrájenou šunku, sýr, větší část prolisovaného hrášku, kousek másla i zbylý celý hrášek. Necháme vychladnout.
- Nakonec do směsi přidáme žloutky a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Hmotu nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy. Pokrm zapečeme v mírně vyhřáté troubě.
- Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.