Nákyp ze zeleného hrášku

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Hrášek 800 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 2 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Sýr Eidam cihla 40% 40 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na části másla. Přidáme hrášek, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.
  2. Z kousku másla, z mouky a mléka připravíme hustý bešamel, osolíme, opepříme, vmícháme nakrájenou šunku, sýr, větší část prolisovaného hrášku, kousek másla i zbylý celý hrášek. Necháme vychladnout.
  3. Nakonec do směsi přidáme žloutky a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  4. Hmotu nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy. Pokrm zapečeme v mírně vyhřáté troubě.
  5. Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.