Zapékaná cibulačka

Ingredience


Bujón hovězí 0.5 ks
Cibule 3 ks
Olej stolní 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 4 polévková lžíce
Veka 4 krajíc
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Část osmahneme na oleji, zalijeme vařící vodou, ve které jsme rozmíchali bujón, osolíme a přidáme zbylou cibuli. Vaříme, až cibule zcela změkne.
  2. Plátky veky osmahneme na pánvi vytřené olejem, rozdělíme na talíře a zalijeme vařící polévkou. Když plátky veky vyplavou, posypeme je nastrouhaným sýrem a krátce zapečeme v troubě.
  3. Ihned podáváme.