Zapékaná cibulačka
Ingredience
Bujón hovězí |
0.5 ks |
Cibule |
3 ks |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
4 polévková lžíce |
Veka |
4 krajíc |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Část osmahneme na oleji, zalijeme vařící vodou, ve které jsme rozmíchali bujón, osolíme a přidáme zbylou cibuli. Vaříme, až cibule zcela změkne.
- Plátky veky osmahneme na pánvi vytřené olejem, rozdělíme na talíře a zalijeme vařící polévkou. Když plátky veky vyplavou, posypeme je nastrouhaným sýrem a krátce zapečeme v troubě.
- Ihned podáváme.