Růžičková kapusta ve smetanové omáčce

Ingredience


Bujón slepičí 0.5 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hořčice 1 kávová lžička
Kapusta růžičková 800 g
Majonéza 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 40 g
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 0.5 kávová lžička
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vařící osolené vodě rozmícháme bujón, přidáme očištěné kapustičky a uvaříme je do měkka.
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Ostatní suroviny smícháme a za stálého míchání ohříváme na mírném ohni (nevaříme).
  3. Uvařené, okapané kapustičky upravíme na talíře, přelijeme je smetanovou omáčkou a rozškvařenou slaninou.