Růžičková kapusta ve smetanové omáčce
Ingredience
Bujón slepičí |
0.5 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Kapusta růžičková |
800 g |
Majonéza |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
40 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vařící osolené vodě rozmícháme bujón, přidáme očištěné kapustičky a uvaříme je do měkka.
- Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Ostatní suroviny smícháme a za stálého míchání ohříváme na mírném ohni (nevaříme).
- Uvařené, okapané kapustičky upravíme na talíře, přelijeme je smetanovou omáčkou a rozškvařenou slaninou.