Indonéská polévka

Ingredience


Cibule 1 ks
Kari koření 1 kávová lžička
Kuřecí maso vařené 200 g
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Rýže předvařená (parboiled) 80 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vývar drůbeží 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vývaru uvaříme do měkka rýži a přidáme na kousky pokrájené vařené maso. Přilijeme bílky a necháme je uvařit.
  2. Na oleji v pánvi zpěníme karí koření, přidáme oloupanou, na kolečka rozkrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova.
  3. Uvařené bílky vyjmeme, rozdělíme do talířů, zalijeme vývarem s rýží a masem, přidáme cibuli s karí kořením. Nakonec polévku posypeme nasekanou pažitkou.
  4. Podáváme s krajíčky tmavého chleba.