Indonéská polévka
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kuřecí maso vařené |
200 g |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Rýže předvařená (parboiled) |
80 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vývar drůbeží |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vývaru uvaříme do měkka rýži a přidáme na kousky pokrájené vařené maso. Přilijeme bílky a necháme je uvařit.
- Na oleji v pánvi zpěníme karí koření, přidáme oloupanou, na kolečka rozkrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova.
- Uvařené bílky vyjmeme, rozdělíme do talířů, zalijeme vývarem s rýží a masem, přidáme cibuli s karí kořením. Nakonec polévku posypeme nasekanou pažitkou.
- Podáváme s krajíčky tmavého chleba.