Rajčatová polévka s fazolkami
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Fazolové lusky zelené |
150 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny čtyřvaječné |
4 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné fazolové lusky nakrájíme na kratší nudličky, vsypeme do vařící osolené vody a povaříme 5 minut. Přilijeme mouku, rozmíchanou ve vodě, za stálého míchání uvedeme do varu a vaříme, stále mícháme, až budou fazolky téměř měkké.
- Přidáme rajčatový protlak, těstoviny a dále vaříme.
- Když jsou těstoviny měkké, vmícháme do polévky mléko, lžičku cukru a přivedeme k varu. Nakonec ochutíme citronovou šťávou, posypeme nasekanou petrželkou a přidáme kousek másla.
- Ihned podáváme.