Rajčatová polévka s fazolkami

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr krupice 1 kávová lžička
Fazolové lusky zelené 150 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 2 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny čtyřvaječné 4 polévková lžíce
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné fazolové lusky nakrájíme na kratší nudličky, vsypeme do vařící osolené vody a povaříme 5 minut. Přilijeme mouku, rozmíchanou ve vodě, za stálého míchání uvedeme do varu a vaříme, stále mícháme, až budou fazolky téměř měkké.
  2. Přidáme rajčatový protlak, těstoviny a dále vaříme.
  3. Když jsou těstoviny měkké, vmícháme do polévky mléko, lžičku cukru a přivedeme k varu. Nakonec ochutíme citronovou šťávou, posypeme nasekanou petrželkou a přidáme kousek másla.
  4. Ihned podáváme.