Jahodový koláč s kakaem

Ingredience


Cukr krupice 130 g
Cukr vanilka 1 ks
Jahody zahradní 500 g
Kakao - prášek 30 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hrubá 100 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vodní lázni ušleháme žloutky, celá vejce a oba cukry.
  2. Když je směs dostatečne do hladka vymíchaná, vyjmeme z vodní lázně a ještě šleháme do vychladnutí.
  3. Přisypeme mouku, kakao a rozpuštěné máslo, promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh.
  4. Takto připravené těsto dáme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a povrch ozdobíme očištěnými a okapanými jahodami.
  5. Koláč upečeme.