Jahodový koláč s kakaem
Ingredience
Cukr krupice |
130 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Jahody zahradní |
500 g |
Kakao - prášek |
30 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hrubá |
100 g |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Ve vodní lázni ušleháme žloutky, celá vejce a oba cukry.
- Když je směs dostatečne do hladka vymíchaná, vyjmeme z vodní lázně a ještě šleháme do vychladnutí.
- Přisypeme mouku, kakao a rozpuštěné máslo, promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh.
- Takto připravené těsto dáme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a povrch ozdobíme očištěnými a okapanými jahodami.
- Koláč upečeme.