Švestkový dort
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kokos - mletý (Kopra) |
100 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Rum |
2 polévková lžíce |
Švestky |
500 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme vanilkový cukr, vejce a rum, vše dále šleháme.
- Do vyšlehané pěny přidáme mouku smíchanou se lžící prášku do pečiva, nakonec vmícháme kokos.
- Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Povrch poklademe omytými, vypeckovanými a rozpůlenými švestkami, špičkami dolů. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
- Dort podáváme vlažný.