Křepelky s hrozny a estragonem
Ingredience
Estragon |
8 ks |
Hroznové víno |
150 g |
Křepelka |
8 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
170 ml |
Vývar drůbeží |
410 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné křepelky osolíme, do břišní dutiny jim vložíme snítku estragonu.
- V hrnci rozehřejeme přepuštěné máslo, křepelky na něm osmahneme do hněda po všech stranách. Přilijeme bílé víno, půl minuty podusíme, přilijeme vývar a přidáme hrozny bez pecek. Vše zvolna vaříme pod pokličkou 8 minut.
- Křepelky a hrozny vyjmeme, necháme na teplém místě. Šťávu v hrnci vaříme tak dlouho, až zmenší objem na 1/3 a zhoustne, poté ji odstavíme z ohně.
- Křepelky a hrozny podáváme přelité připravenou šťávou.