Křepelky s hrozny a estragonem

Ingredience


Estragon 8 ks
Hroznové víno 150 g
Křepelka 8 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 170 ml
Vývar drůbeží 410 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné křepelky osolíme, do břišní dutiny jim vložíme snítku estragonu.
  2. V hrnci rozehřejeme přepuštěné máslo, křepelky na něm osmahneme do hněda po všech stranách. Přilijeme bílé víno, půl minuty podusíme, přilijeme vývar a přidáme hrozny bez pecek. Vše zvolna vaříme pod pokličkou 8 minut.
  3. Křepelky a hrozny vyjmeme, necháme na teplém místě. Šťávu v hrnci vaříme tak dlouho, až zmenší objem na 1/3 a zhoustne, poté ji odstavíme z ohně.
  4. Křepelky a hrozny podáváme přelité připravenou šťávou.