Sázená vejce po španělsku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jednu nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na 2 lžících oleje, přidáme očištěné a na proužky pokrájené papriky a osmahneme je. Dále přidáme spařená, oloupaná a na kousky rozkrájená rajčata, prolisovaný česnek, sůl a cukr. Vše dusíme do měkka.
- V lívanečníku na oleji připravíme 4 sázená vejce, osolíme je a opepříme. Cibuli krájíme na širší kolečka, oddělíme je od sebe a osmahneme na oleji.
- Sázená vejce upravíme na talířky, obložíme je paprikovou směsí a cibulovými kroužky.
- Podáváme s chlebem nebo s pečivem.