Sázená vejce po španělsku

Sázená vejce po španělsku - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Cukr krupice 1 špetka
Olej stolní 4 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jednu nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na 2 lžících oleje, přidáme očištěné a na proužky pokrájené papriky a osmahneme je. Dále přidáme spařená, oloupaná a na kousky rozkrájená rajčata, prolisovaný česnek, sůl a cukr. Vše dusíme do měkka.
  2. V lívanečníku na oleji připravíme 4 sázená vejce, osolíme je a opepříme. Cibuli krájíme na širší kolečka, oddělíme je od sebe a osmahneme na oleji.
  3. Sázená vejce upravíme na talířky, obložíme je paprikovou směsí a cibulovými kroužky.
  4. Podáváme s chlebem nebo s pečivem.