Brokolicový nákyp s vepřovým masem
Ingredience
Brokolice |
600 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
1.5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
30 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vepřové maso pečené |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou brokolici rozebereme na růžičky, stonek oloupeme a vše vsypeme do vařící osolené vody, uvaříme téměř do měkka.
- Stonek nakrájíme na plátky, pečené (nebo vařené) maso na kostičky a přimícháme růžičky brokolice.
- Směs vložíme do vymaštěné zapékací mísy, prohřejeme v mírně vyhřáté troubě, zalijeme moukou rozšlehanou s mlékem a žloutkem. Pokrm zvolna upečeme.
- Před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem, který necháme jen roztavit.
- Podáváme s vařenými bramborami.