Brokolicový nákyp s vepřovým masem

Ingredience


Brokolice 600 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 1.5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 15 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 30 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vepřové maso pečené 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou brokolici rozebereme na růžičky, stonek oloupeme a vše vsypeme do vařící osolené vody, uvaříme téměř do měkka.
  2. Stonek nakrájíme na plátky, pečené (nebo vařené) maso na kostičky a přimícháme růžičky brokolice.
  3. Směs vložíme do vymaštěné zapékací mísy, prohřejeme v mírně vyhřáté troubě, zalijeme moukou rozšlehanou s mlékem a žloutkem. Pokrm zvolna upečeme.
  4. Před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem, který necháme jen roztavit.
  5. Podáváme s vařenými bramborami.