Jarní kopřivová roláda

Ingredience


Kopřiva 250 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 0.125 l
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 250 g čerstvých kopřiv spaříme, scedíme a na jemno nasekáme.
  2. Z másla, oleje a 3 lžic mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji 1/8 l mléka, povaříme 3 minuty a odstavíme. Do vzniklého bešamelu zamícháme postupně tři žloutky, sůl, po částech nasekané kopřivy a sníh ušlehaný ze zbylých bílků.
  3. Na plech položíme pečicí papír, rozetřeme na něj směs a pečeme v předehřáté troubě 15 - 20 minut.
  4. Upečené těsto překlopíme na pomaštěný papír, potřeme rajčatovým protlakem a pomocí papíru zavineme roládu.
  5. Roládu podáváme teplou s bramborovou kaší.