Jarní kopřivová roláda
Ingredience
Kopřiva |
250 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
0.125 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- 250 g čerstvých kopřiv spaříme, scedíme a na jemno nasekáme.
- Z másla, oleje a 3 lžic mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji 1/8 l mléka, povaříme 3 minuty a odstavíme. Do vzniklého bešamelu zamícháme postupně tři žloutky, sůl, po částech nasekané kopřivy a sníh ušlehaný ze zbylých bílků.
- Na plech položíme pečicí papír, rozetřeme na něj směs a pečeme v předehřáté troubě 15 - 20 minut.
- Upečené těsto překlopíme na pomaštěný papír, potřeme rajčatovým protlakem a pomocí papíru zavineme roládu.
- Roládu podáváme teplou s bramborovou kaší.