Reveňové čatní
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Hrozinky |
300 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Reveň (Rebarbora) |
1000 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor celý |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Reveň (rebarboru) oloupeme a nadrobno nakrájíme. Česnek nasekáme a zázvor jemně nastrouháme.
- Přidáme zbylé ingredience a vše zvolna dusíme, až směs zhoustne. Ještě vařící čatní naplníme do čistých skleniček a zavíčkujeme.
- Podáváme k masům.