Jablkové čatní s ořechy
Ingredience
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Hřebíček |
3 ks |
Jablka |
2000 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a spolu s oloupanou cibulí je umeleme. Přidáme nasekané ořechy, cukr, ocet, sůl, pepř, chilli koření a do plátýnka svázané hřebíčky. Směs za častého míchání vaříme do zhoustnutí.
- Odstraníme hřebíčky, ještě horké čatní naplníme do čistých skleniček a zavíčkujeme.
- Podáváme k masům.