Italská fazolová polévka
Ingredience
Cukr krupice |
1 špetka |
Fazole bílé |
100 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Oregano sušené |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Polévkové koření |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme bobtnat asi 3 hodiny. Poté je v téže vodě uvaříme do měkka.
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a vaříme 20 minut.
- Přidáme rajčatový protlak, sůl, cukr a fazole i s vývarem. Vše několik minut povaříme. Nakonec polévku ochutíme oreganem a polévkovým kořením.
- Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.