Italská fazolová polévka

Ingredience


Cukr krupice 1 špetka
Fazole bílé 100 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Oregano sušené 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Polévkové koření 1 špetka
Protlak rajčatový 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme bobtnat asi 3 hodiny. Poté je v téže vodě uvaříme do měkka.
  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a vaříme 20 minut.
  3. Přidáme rajčatový protlak, sůl, cukr a fazole i s vývarem. Vše několik minut povaříme. Nakonec polévku ochutíme oreganem a polévkovým kořením.
  4. Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.