Kuře na karí s fazolkami
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Fazolové lusky zelené |
500 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kuře |
1000 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kuře naporcujeme, osolíme a po všech stranách okořeníme karí. Maso vložíme na rozehřátý olej, pod pokličkou dusíme. Po chvíli přilijeme trochu vody a dusíme dále. Když je maso téměř měkké, dopékáme bez pokličky.
- Očištěné fazolky vsypeme do vařící osolené vody, vaříme je 10 minut a scedíme. Fazolky dáme na rozehřáté máslo, přidáme prolisovaný česnek, pepř, trochu vývaru z fazolek, dusíme ještě 10 minut do měkka.
- Při podávání obložíme porce kuřete fazolkami. Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.