Kuře na karí s fazolkami

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Fazolové lusky zelené 500 g
Kari koření 1 kávová lžička
Kuře 1000 g
Máslo čerstvé 20 g
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kuře naporcujeme, osolíme a po všech stranách okořeníme karí. Maso vložíme na rozehřátý olej, pod pokličkou dusíme. Po chvíli přilijeme trochu vody a dusíme dále. Když je maso téměř měkké, dopékáme bez pokličky.
  2. Očištěné fazolky vsypeme do vařící osolené vody, vaříme je 10 minut a scedíme. Fazolky dáme na rozehřáté máslo, přidáme prolisovaný česnek, pepř, trochu vývaru z fazolek, dusíme ještě 10 minut do měkka.
  3. Při podávání obložíme porce kuřete fazolkami. Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.