Protýkaný bůček na pivě
Ingredience
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Párky jemné |
1 ks |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1.5 dl |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřový bok |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý vepřový bok zbavíme žeberních kostí, podélně jej protáhneme párky. Osolíme, potřeme paprikou a vložíme do pekáče kůží dolů na rozsekané kosti. Podlijeme trochou vody a piva, maso zvolna pečeme téměř do měkka.
- Poté bůček obrátíme, kůži nařízneme na proužky, podlijeme zbylým pivem a dopečeme. Měkké maso vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíře. Šťávu přecedíme, nalijeme na porce.
- Podáváme s bramborovou kaší a jablkovým kompotem.