Protýkaný bůček na pivě

Ingredience


Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Párky jemné 1 ks
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1.5 dl
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřový bok 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý vepřový bok zbavíme žeberních kostí, podélně jej protáhneme párky. Osolíme, potřeme paprikou a vložíme do pekáče kůží dolů na rozsekané kosti. Podlijeme trochou vody a piva, maso zvolna pečeme téměř do měkka.
  2. Poté bůček obrátíme, kůži nařízneme na proužky, podlijeme zbylým pivem a dopečeme. Měkké maso vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíře. Šťávu přecedíme, nalijeme na porce.
  3. Podáváme s bramborovou kaší a jablkovým kompotem.