Trakijské fazole

Ingredience


Cibule 3 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Fazole bílé 400 g
Máslo čerstvé 5 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přebrané, propláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme 3 hodiny bobtnat. Potom je v téže vodě uvaříme do měkka.
  2. Uvařené fazole scedíme, osolíme, upravíme na talíře, posypeme mletou paprikou a nasekanou petrželkou.
  3. Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, vmícháme citronovou šťávu, nasekanou petrželku a 3 lžíce vařící vody. Necháme přejít varem a nalijeme na fazole.
  4. Každou porci ozdobíme dílkem citronu a podáváme.