Trakijské fazole
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Fazole bílé |
400 g |
Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Přebrané, propláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme 3 hodiny bobtnat. Potom je v téže vodě uvaříme do měkka.
- Uvařené fazole scedíme, osolíme, upravíme na talíře, posypeme mletou paprikou a nasekanou petrželkou.
- Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, vmícháme citronovou šťávu, nasekanou petrželku a 3 lžíce vařící vody. Necháme přejít varem a nalijeme na fazole.
- Každou porci ozdobíme dílkem citronu a podáváme.