Rozinkový koláč

Ingredience


Cukr krupice 160 g
Cukr vanilka 1 ks
Hrozinky 150 g
Kypřicí prášek do pečiva 6 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka polohrubá 300 g
Tuk Juno jedlý 80 g
Vaječný bílek slepičí 6 ks
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo a tuk smícháme s cukrem a žloutky.
  2. Potom přidáme sníh s moukou, vanilkový cukr a kypřící prášek do pečiva.
  3. Těsto dáme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech se zvýšeným krajem a posypeme rozinkami.
  4. Pečeme zvolna ve středně teplé troubě.
  5. Hotový koláč cukrujeme skořicovým cukrem.