Rozinkový koláč
Ingredience
Cukr krupice |
160 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Hrozinky |
150 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
6 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka polohrubá |
300 g |
Tuk Juno jedlý |
80 g |
Vaječný bílek slepičí |
6 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Máslo a tuk smícháme s cukrem a žloutky.
- Potom přidáme sníh s moukou, vanilkový cukr a kypřící prášek do pečiva.
- Těsto dáme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech se zvýšeným krajem a posypeme rozinkami.
- Pečeme zvolna ve středně teplé troubě.
- Hotový koláč cukrujeme skořicovým cukrem.