Studená třešňová polévka
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Jablka |
1 ks |
Kompot třešňový |
300 g |
Kostkový led |
4 ks |
Likér třešňový |
2 polévková lžíce |
Solamyl |
15 g |
Víno červené |
1 dl |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Solamyl rozmícháme v části studené vody, vlijeme do zbylé vody, přilijeme 1 dl nálevu z kompotu a za stálého míchání přivedeme k varu. Směs osladíme, vmícháme oloupané, jádřinců zbavené jablko nakrájené na kostičky, omyté, vypeckované třešně a povaříme 1 minutu.
- Polévku odstavíme z ohně, přilijeme víno, citronovou šťávu, griotku a podle chuti přisladíme. Polévku necháme vychladit.
- Před podáváním vložíme do každé porce kostku ledu.