Studená třešňová polévka

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 4 polévková lžíce
Jablka 1 ks
Kompot třešňový 300 g
Kostkový led 4 ks
Likér třešňový 2 polévková lžíce
Solamyl 15 g
Víno červené 1 dl
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Solamyl rozmícháme v části studené vody, vlijeme do zbylé vody, přilijeme 1 dl nálevu z kompotu a za stálého míchání přivedeme k varu. Směs osladíme, vmícháme oloupané, jádřinců zbavené jablko nakrájené na kostičky, omyté, vypeckované třešně a povaříme 1 minutu.
  2. Polévku odstavíme z ohně, přilijeme víno, citronovou šťávu, griotku a podle chuti přisladíme. Polévku necháme vychladit.
  3. Před podáváním vložíme do každé porce kostku ledu.