Vepřové nudličky na pivě

Ingredience


Cibule 1 ks
Kečup 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1 dl
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová plec 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme přes vlákno na plátky, neklepeme je a rozkrájíme na nudličky. Vložíme na jemně pokrájenou, na oleji zpěněnou cibuli a za stálého míchání opečeme. Podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a zvolna dusíme.
  2. Když je maso zpola měkké, vydusíme šťávu na tuk, přisypeme mouku, mletou papriku a lehce osmahneme. Přilijeme trochu vody, přidáme kečup, trochu piva a dusíme, až maso změkne. Před koncem dušení přilijeme zbylé pivo.
  3. Při podávání ozdobíme každou porci kolečky natvrdo uvařeného vejce.
  4. Podáváme s vařenými těstovinami a dušenou zeleninou.