Vepřové nudličky na pivě
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kečup |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová plec |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme přes vlákno na plátky, neklepeme je a rozkrájíme na nudličky. Vložíme na jemně pokrájenou, na oleji zpěněnou cibuli a za stálého míchání opečeme. Podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a zvolna dusíme.
- Když je maso zpola měkké, vydusíme šťávu na tuk, přisypeme mouku, mletou papriku a lehce osmahneme. Přilijeme trochu vody, přidáme kečup, trochu piva a dusíme, až maso změkne. Před koncem dušení přilijeme zbylé pivo.
- Při podávání ozdobíme každou porci kolečky natvrdo uvařeného vejce.
- Podáváme s vařenými těstovinami a dušenou zeleninou.