Krůtí prsa v citronové marinádě

Ingredience


Citrony 1 ks
Estragon 1 ks
Krůtí prsa 500 g
Olej stolní 0.25 l
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na tenké plátky.
  2. Z dobře omytého citronu oloupeme kůru a vylisujeme šťávu. V misce ji smícháme s olejem, vložíme plátky masa a nejméně 30 minut marinujeme.
  3. Oloupanou kůru z citronu pokrájíme na úzké nudličky, povaříme chvíli v osolené vodě a scedíme. Čerstvý estragon omyjeme a otrháme lístky.
  4. Maso vyjmeme z marinády a po částech je opečeme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.
  5. Do oleje od opékání přidáme 1 lžíci marinády, podlijeme trochou vody, přidáme estragon, citronovou kůru a krátce povaříme. Šťávou poléváme opečené plátky prsou.
  6. Podáváme s vařenými bramborami a dušenou brokolicí.