Krůtí prsa v citronové marinádě
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Estragon |
1 ks |
Krůtí prsa |
500 g |
Olej stolní |
0.25 l |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na tenké plátky.
- Z dobře omytého citronu oloupeme kůru a vylisujeme šťávu. V misce ji smícháme s olejem, vložíme plátky masa a nejméně 30 minut marinujeme.
- Oloupanou kůru z citronu pokrájíme na úzké nudličky, povaříme chvíli v osolené vodě a scedíme. Čerstvý estragon omyjeme a otrháme lístky.
- Maso vyjmeme z marinády a po částech je opečeme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.
- Do oleje od opékání přidáme 1 lžíci marinády, podlijeme trochou vody, přidáme estragon, citronovou kůru a krátce povaříme. Šťávou poléváme opečené plátky prsou.
- Podáváme s vařenými bramborami a dušenou brokolicí.