Jablkové čatní s paprikami

Ingredience


Cibule 2 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Hrozinky 100 g
Jablka 1500 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Paprika zelená 3 ks
Rybíz červený 1 šálek
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaná, jádřinců zbavená jablka, očištěné papriky a oloupané cibule jemně nakrájíme nebo umeleme.
  2. Přidáme rozinky, sůl, ocet, cukr, zázvor a trochu rybízu (nebo malin). Dusíme do zhoustnutí.
  3. Ještě horké čatní nalijeme do čistých sklenic, které zavíčkujeme.
  4. Podáváme k masům.