Jablkové čatní s paprikami
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Hrozinky |
100 g |
Jablka |
1500 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Paprika zelená |
3 ks |
Rybíz červený |
1 šálek |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Oloupaná, jádřinců zbavená jablka, očištěné papriky a oloupané cibule jemně nakrájíme nebo umeleme.
- Přidáme rozinky, sůl, ocet, cukr, zázvor a trochu rybízu (nebo malin). Dusíme do zhoustnutí.
- Ještě horké čatní nalijeme do čistých sklenic, které zavíčkujeme.
- Podáváme k masům.