Lyonský salát

Lyonský salát - obrázek

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Čekanka 70 g
Česnek 1 stroužek
Chléb toastový 4 krajíc
Cibule 2 ks
Hořčice kremžská 3 kávová lžička
Ocet vinný 80 ml
Olej olivový 60 ml
Pampeliškové listy 70 g
Salát Polníček 70 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozkrojeným stroužkem česneku potřeme dno pánve, přilijeme olej a osmažíme na něm kostičky toastového chleba. Smažíme je asi 2 minuty, vyjmeme z oleje a osušíme papírovou utěrkou. Pánev otřeme od oleje dosucha.
  2. Do pánve nalijeme olivový olej, rozehřejeme jej a smažíme na něm nakrájenou jarní cibulku a proužky slaniny. Přidáme ocet, hořčici a vaříme 2 minuty, aby se vyvařila asi 1/3 objemu.
  3. Omyté salátové listy v míse přelijeme připravenou zálivkou a protřepeme. Upravíme na talíře.
  4. Připravíme vejce na ozdobu - pánev plnou vody přivedeme k varu, vejce rozklepneme do misky a necháme sklouznout do vařící vody. Vaříme je 3 minuty, vyjmeme a osušíme papírovou utěrkou. Vejce položíme na salát a posypeme opečenými krutony.
  5. Ihned podáváme.