Lyonský salát
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Čekanka |
70 g |
Česnek |
1 stroužek |
Chléb toastový |
4 krajíc |
Cibule |
2 ks |
Hořčice kremžská |
3 kávová lžička |
Ocet vinný |
80 ml |
Olej olivový |
60 ml |
Pampeliškové listy |
70 g |
Salát Polníček |
70 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozkrojeným stroužkem česneku potřeme dno pánve, přilijeme olej a osmažíme na něm kostičky toastového chleba. Smažíme je asi 2 minuty, vyjmeme z oleje a osušíme papírovou utěrkou. Pánev otřeme od oleje dosucha.
- Do pánve nalijeme olivový olej, rozehřejeme jej a smažíme na něm nakrájenou jarní cibulku a proužky slaniny. Přidáme ocet, hořčici a vaříme 2 minuty, aby se vyvařila asi 1/3 objemu.
- Omyté salátové listy v míse přelijeme připravenou zálivkou a protřepeme. Upravíme na talíře.
- Připravíme vejce na ozdobu - pánev plnou vody přivedeme k varu, vejce rozklepneme do misky a necháme sklouznout do vařící vody. Vaříme je 3 minuty, vyjmeme a osušíme papírovou utěrkou. Vejce položíme na salát a posypeme opečenými krutony.
- Ihned podáváme.