Pórek s jehněčím masem
Ingredience
Bujón hovězí |
0.5 ks |
Cibule |
2 ks |
Jehněčí plec |
200 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pórek |
800 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, 2 minuty smažíme, podlijeme vodou, přidáme kousek bujónové kostky a dusíme, až maso bude téměř měkké.
- Omytý pórek nakrájíme na kousky asi 4 cm dlouhé, vložíme je do trochy osolené vody a dusíme. Zpola měkký pórek scedíme, přidáme k masu a vše dodusíme doměkka.