Kapusta pečená s masem a rajčaty

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 0.5 ks
Kapusta hlávková 1 ks
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Uzené maso vařené 200 g
Voda pitná 1 l
Vývar zeleninový 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou kapustu rozčtvrtíme, krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme, necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji.
  2. Do vymaštěné zapékací mísy urovnáme kapustu, plátky uzeného masa, rajčata a cibuli s česnekem. Pokrm opepříme a podlijeme trochou vývaru. Pečeme v mírně vyhřáté troubě pod pokličkou asi 30 minut. Dopékáme bez pokličky, aby se odpařila tekutina.
  3. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.