Kapusta pečená s masem a rajčaty
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
0.5 ks |
Kapusta hlávková |
1 ks |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Uzené maso vařené |
200 g |
Voda pitná |
1 l |
Vývar zeleninový |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou kapustu rozčtvrtíme, krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme, necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji.
- Do vymaštěné zapékací mísy urovnáme kapustu, plátky uzeného masa, rajčata a cibuli s česnekem. Pokrm opepříme a podlijeme trochou vývaru. Pečeme v mírně vyhřáté troubě pod pokličkou asi 30 minut. Dopékáme bez pokličky, aby se odpařila tekutina.
- Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.