Květák v sýrové omáčce
Ingredience
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
3 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý květák rozebereme na růžičky, vložíme do vařící osolené vody, uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat.
- Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, smetanou a trochou vývaru z květáku. Rozšleháme a dobře povaříme.
- Přidáme část nastrouhaného sýru a necháme jej roztavit. Omáčku osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku.
- Uvařený květák upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem.