Krémová bramboračka s kopřivami

Ingredience


Brambory 5 ks
Brokolice 0.25 ks
Bujón hovězí 0.5 ks
Celer bulvový 0.25 ks
Hrášek 65 g
Kedlubna 0.25 ks
Kopřiva 1 hrst
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mrkev kořen 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, vsypeme do vařící osolené vody, přidáme očištěnou brokolici, celer, mrkev, kedlubnu, vše nakrájené na kousky, přidáme hrášek a vše vaříme doměkka.
  2. Měkké brambory a zeleninu scedíme a polovinu směsi rozmixujeme v původním vývaru a mléku. Přidáme zbylou směs, bujónovou kostku a necháme jen přejít varem.
  3. Nakonec posypeme polévku nakrájenými a spařenými kopřivovými listy, přidáme kousek másla a podáváme.