Krémová bramboračka s kopřivami
Ingredience
Brambory |
5 ks |
Brokolice |
0.25 ks |
Bujón hovězí |
0.5 ks |
Celer bulvový |
0.25 ks |
Hrášek |
65 g |
Kedlubna |
0.25 ks |
Kopřiva |
1 hrst |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mrkev kořen |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, vsypeme do vařící osolené vody, přidáme očištěnou brokolici, celer, mrkev, kedlubnu, vše nakrájené na kousky, přidáme hrášek a vše vaříme doměkka.
- Měkké brambory a zeleninu scedíme a polovinu směsi rozmixujeme v původním vývaru a mléku. Přidáme zbylou směs, bujónovou kostku a necháme jen přejít varem.
- Nakonec posypeme polévku nakrájenými a spařenými kopřivovými listy, přidáme kousek másla a podáváme.