Lososová krémová polévka

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Losos ve vlastní šťávě 1 balení
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mléko polotučné 1000 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lososa scedíme, odstraníme kostičky i kůži a prolisujeme jej najemno.
  2. V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, osmahneme a za stálého míchání zalijeme studeným mlékem. Přidáme prolisovaného lososa, osolíme, opepříme a za občasného míchání zvolna vaříme do zhoustnutí.
  3. Polévku nakonec ochutíme citronovou šťávou, promícháme a podáváme. Každou porci ozdobíme snítkou petrželky.