Lososová krémová polévka
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Losos ve vlastní šťávě |
1 balení |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
1000 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lososa scedíme, odstraníme kostičky i kůži a prolisujeme jej najemno.
- V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, osmahneme a za stálého míchání zalijeme studeným mlékem. Přidáme prolisovaného lososa, osolíme, opepříme a za občasného míchání zvolna vaříme do zhoustnutí.
- Polévku nakonec ochutíme citronovou šťávou, promícháme a podáváme. Každou porci ozdobíme snítkou petrželky.