Hovězí pečeně s křenem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
1000 g |
Kečup |
130.5 g |
Křen |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
125 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 200 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso v celku opečeme v pekáči na oleji po všech stranách. Vyjmeme je a necháme na teplém místě.
- Ve výpeku osmahneme jemně nakrájenou cibuli a papriku, přidáme prolisovaný česnek, krátce osmahneme, zaprášíme moukou a za stálého míchání opékáme 2 minuty.
- Do pekáče vrátíme maso, osolíme je a opepříme. Přidáme rajčata, vodu, kečup, worcester a promícháme. Nakonec přidáme nastrouhaný křen, dílky omytého citronu bez pecek a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě 2–3 hodiny.
- Hotovou pečeni podle chuti přisolíme, odstraníme citron a podáváme.