Hovězí pečeně s křenem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Hovězí maso zadní 1000 g
Kečup 130.5 g
Křen 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 125 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso v celku opečeme v pekáči na oleji po všech stranách. Vyjmeme je a necháme na teplém místě.
  2. Ve výpeku osmahneme jemně nakrájenou cibuli a papriku, přidáme prolisovaný česnek, krátce osmahneme, zaprášíme moukou a za stálého míchání opékáme 2 minuty.
  3. Do pekáče vrátíme maso, osolíme je a opepříme. Přidáme rajčata, vodu, kečup, worcester a promícháme. Nakonec přidáme nastrouhaný křen, dílky omytého citronu bez pecek a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě 2–3 hodiny.
  4. Hotovou pečeni podle chuti přisolíme, odstraníme citron a podáváme.