Sekaná se šunkou a pikantní omáčkou
Ingredience
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Kečup |
87 g |
Křen |
0.5 kávová lžička |
Maso mleté - mix |
500 g |
Mléko polotučné |
187.5 ml |
Ovesné vločky |
4 polévková lžíce |
Strouhanka |
29 g |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
500 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
400 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse promícháme osolené mleté maso s umletou šunkou, mlékem, strouhankou, vejcem, ovesnými vločkami a nastrouhaným křenem na hustou směs.
- Ze směsi vytvarujeme podlouhlou šišku, položíme ji do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu dozlatova.
- Připravíme omáčku smícháním cukru (nebo 1 lžíce medu), kečupu a worcesteru. Sekanou potřeme omáčkou a pečeme ještě 30 minut. Během pečení maso potíráme zbylou omáčkou.
- Po vyjmutí z trouby necháme sekanou asi 10 minut stát, naporcujeme ji a podáváme.