Sekaná se šunkou a pikantní omáčkou

Ingredience


Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Kečup 87 g
Křen 0.5 kávová lžička
Maso mleté - mix 500 g
Mléko polotučné 187.5 ml
Ovesné vločky 4 polévková lžíce
Strouhanka 29 g
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 500 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 400 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse promícháme osolené mleté maso s umletou šunkou, mlékem, strouhankou, vejcem, ovesnými vločkami a nastrouhaným křenem na hustou směs.
  2. Ze směsi vytvarujeme podlouhlou šišku, položíme ji do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu dozlatova.
  3. Připravíme omáčku smícháním cukru (nebo 1 lžíce medu), kečupu a worcesteru. Sekanou potřeme omáčkou a pečeme ještě 30 minut. Během pečení maso potíráme zbylou omáčkou.
  4. Po vyjmutí z trouby necháme sekanou asi 10 minut stát, naporcujeme ji a podáváme.