Jehněčí po irsku
Ingredience
Bazalka |
0.5 kávová lžička |
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
3 ks |
Cibule |
2 ks |
Jehněčí plec |
400 g |
Máta |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
125 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
500 ml |
Zakysaná smetana |
83.33325 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme do kastrolu spolu s bobkovým listem, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Zvolna vaříme asi 45 minut.
- Potom přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, na osminky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a okořeníme tymiánem a bazalkou. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 30 minut.
- V misce rozmícháme mouku v pivu, vlijeme do hrnce s masem a zeleninou, zamícháme a vaříme do zhoustnutí.
- Smetanu smícháme s nasekanou mátou a na talíři jí každou porci ozdobíme.