Jehněčí po irsku

Ingredience


Bazalka 0.5 kávová lžička
Bobkový list 1 ks
Brambory 3 ks
Cibule 2 ks
Jehněčí plec 400 g
Máta 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 125 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 500 ml
Zakysaná smetana 83.33325 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme do kastrolu spolu s bobkovým listem, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Zvolna vaříme asi 45 minut.
  2. Potom přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, na osminky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a okořeníme tymiánem a bazalkou. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 30 minut.
  3. V misce rozmícháme mouku v pivu, vlijeme do hrnce s masem a zeleninou, zamícháme a vaříme do zhoustnutí.
  4. Smetanu smícháme s nasekanou mátou a na talíři jí každou porci ozdobíme.