Vařený humr

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Humr 1 ks
Máslo čerstvé 100 g
Sůl 4.5 kávová lžička
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvého humra (zmrazeného necháme zcela rozmrazit) vložíme do velkého kastrolu, zalijeme vodou, aby byl zcela ponořený, a na každý litr přidáme 1 lžičku soli. Zvolna vaříme pod zpola přiklopenou poklicí asi 20 minut.
  2. Uvařeného humra vyjmeme a krátce ponoříme do studené vody. Potom jej podélně rozkrojíme včetně ocasu. Na každý talíř položíme půlku humra řeznou plochou nahoru.
  3. K změklému máslu přidáme utřený česnek, osolíme a rozehřejeme. Horké podáváme k humrovi.