Vařený humr
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Humr |
1 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Sůl |
4.5 kávová lžička |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 22 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Čerstvého humra (zmrazeného necháme zcela rozmrazit) vložíme do velkého kastrolu, zalijeme vodou, aby byl zcela ponořený, a na každý litr přidáme 1 lžičku soli. Zvolna vaříme pod zpola přiklopenou poklicí asi 20 minut.
- Uvařeného humra vyjmeme a krátce ponoříme do studené vody. Potom jej podélně rozkrojíme včetně ocasu. Na každý talíř položíme půlku humra řeznou plochou nahoru.
- K změklému máslu přidáme utřený česnek, osolíme a rozehřejeme. Horké podáváme k humrovi.