Pstruzi na zelenině

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 80 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pórek 0.5 ks
Pstruh 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 1.5 dl
Voda pitná 1 dl
Zelenina kořenová 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné pstruhy uvnitř osolíme.
  2. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a cibuli, sůl a pepř. Krátce podusíme a pokapeme octem.
  3. Na podušenou zeleninu položíme pstruhy, přelijeme je vínem, posypeme nasekanou petrželkou a podlijeme osolenou vodou. Dusíme pod pokličkou asi 25 minut doměkka.