Pstruzi na zelenině
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pórek |
0.5 ks |
Pstruh |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
1.5 dl |
Voda pitná |
1 dl |
Zelenina kořenová |
250 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné pstruhy uvnitř osolíme.
- V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a cibuli, sůl a pepř. Krátce podusíme a pokapeme octem.
- Na podušenou zeleninu položíme pstruhy, přelijeme je vínem, posypeme nasekanou petrželkou a podlijeme osolenou vodou. Dusíme pod pokličkou asi 25 minut doměkka.