Kapr s křenem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kapr obecný |
800 g |
Kari koření |
1 špetka |
Kečup |
5 polévková lžíce |
Křen |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Porce kapra bez kůže vložíme do zapékací mísy vymazané lžící másla a vysypané strouhankou. Osolíme, posypeme kari kořením, přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli a vše polijeme kečupem (nebo rajčatovým protlakem). Na každou porci položíme navrch kousek másla.
- Kapra pečeme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut za občasného podlití horkou vodou.
- Na talířích posypeme každou porci nastrouhaným křenem.