Kapr s křenem

Ingredience


Cibule 1 ks
Kapr obecný 800 g
Kari koření 1 špetka
Kečup 5 polévková lžíce
Křen 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 100 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Porce kapra bez kůže vložíme do zapékací mísy vymazané lžící másla a vysypané strouhankou. Osolíme, posypeme kari kořením, přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli a vše polijeme kečupem (nebo rajčatovým protlakem). Na každou porci položíme navrch kousek másla.
  2. Kapra pečeme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut za občasného podlití horkou vodou.
  3. Na talířích posypeme každou porci nastrouhaným křenem.