Hermelínový salát s rajčaty
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Ocet jablečný |
1 polévková lžíce |
Olej salátový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hermelíny rozkrojíme napůl a nakrájíme na plátky.
- Rajčata omyjeme, pokrájíme na plátky, hlávkový salát dobře opláchneme a natrháme.
- Salát upravíme na talíř, poklademe jej rajčaty a rozkrájeným sýrem.
- Připravíme zálivku z octa, oleje a ochutíme ji bazalkou. Zálivkou pokapeme připravený salát.
- Podáváme s bagetou jako rychlou a lehkou večeři.