Vepřové plátky na hořčici
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
2 kávová lžička |
Jalovec |
2 ks |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Sherry brandy |
3 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vepřová kýta |
600 g |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme a naklepeme. Maso potřeme směsí lžíce oleje a brandy, posypeme rozdrcenými jalovci, špetkou tymiánu, necháme přikryté v chladu do druhého dne.
- Plátky masa necháme okapat, osolíme je a vložíme na zpěněnou cibuli. Krátce podusíme, podlijeme vínem, kečupem, dále dusíme na mírném ohni. Po chvíli přilijeme marinádu a trochu vody.
- Ke konci dušení přilijeme smetanu rozmíchanou s hořčicí.
- Podáváme s vařenými bramborami.