Vepřové plátky na hořčici

Ingredience


Cibule 1 ks
Hořčice 2 kávová lžička
Jalovec 2 ks
Kečup 2 polévková lžíce
Olej stolní 3 polévková lžíce
Sherry brandy 3 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Vepřová kýta 600 g
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme a naklepeme. Maso potřeme směsí lžíce oleje a brandy, posypeme rozdrcenými jalovci, špetkou tymiánu, necháme přikryté v chladu do druhého dne.
  2. Plátky masa necháme okapat, osolíme je a vložíme na zpěněnou cibuli. Krátce podusíme, podlijeme vínem, kečupem, dále dusíme na mírném ohni. Po chvíli přilijeme marinádu a trochu vody.
  3. Ke konci dušení přilijeme smetanu rozmíchanou s hořčicí.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.