Plněné slané lívanečky
Ingredience
Kečup |
174 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Mléko polotučné |
0.25 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Olej stolní |
100 ml |
Rajčata |
2 ks |
Salám jemný |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Niva (Rokfór) |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mouky, rozšlehaných vajec, mléka, soli a prášku do pečiva připravíme řidší těsto a necháme je chvíli odležet.
- Z těsta na vymaštěném lívanečníku usmažíme lívanečky.
- Kečup promícháme se salámem, nakrájeným na drobno a s rozdrobenou Nivou.
- Usmažené lívanečky spojíme po dvou připravenou náplní, prohřejeme v troubě nebo pod grilem a ozdobíme kolečky rajčat.
- Ihned podáváme.