Plněné slané lívanečky

Ingredience


Kečup 174 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Mléko polotučné 0.25 l
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Olej stolní 100 ml
Rajčata 2 ks
Salám jemný 200 g
Sůl 1 špetka
Sýr Niva (Rokfór) 100 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mouky, rozšlehaných vajec, mléka, soli a prášku do pečiva připravíme řidší těsto a necháme je chvíli odležet.
  2. Z těsta na vymaštěném lívanečníku usmažíme lívanečky.
  3. Kečup promícháme se salámem, nakrájeným na drobno a s rozdrobenou Nivou.
  4. Usmažené lívanečky spojíme po dvou připravenou náplní, prohřejeme v troubě nebo pod grilem a ozdobíme kolečky rajčat.
  5. Ihned podáváme.