Vepřové s křenem po štýrsku
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
80 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hřebíček |
2 ks |
Křen |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
50 g |
Petržel kořen |
80 g |
Skořice celá |
0.5 ks |
Vepřová plec |
300 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Vodu v hrnci promícháme s citronovou šťávou, osolíme, koření vložíme do sáčku, ponoříme do vody a povaříme.
- Po chvíli do vody přidáme omyté maso, vaříme do poloměkka.
- Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, přidáme k masu a zvolna dusíme.
- Měkké maso vyjmeme z hrnce a pokrájíme na plátky. Každou porci přelijeme vývarem ze zeleniny a posypeme nastrouhaným křenem.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s houskovými knedlíky.