Vepřové s křenem po štýrsku

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 80 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hřebíček 2 ks
Křen 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 50 g
Petržel kořen 80 g
Skořice celá 0.5 ks
Vepřová plec 300 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vodu v hrnci promícháme s citronovou šťávou, osolíme, koření vložíme do sáčku, ponoříme do vody a povaříme.
  2. Po chvíli do vody přidáme omyté maso, vaříme do poloměkka.
  3. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, přidáme k masu a zvolna dusíme.
  4. Měkké maso vyjmeme z hrnce a pokrájíme na plátky. Každou porci přelijeme vývarem ze zeleniny a posypeme nastrouhaným křenem.
  5. Podáváme s vařenými bramborami nebo s houskovými knedlíky.