Koláč s rozinkami a jablky

Ingredience


Cukr krupice 60 g
Cukr vanilka 1 ks
Hrozinky 20 g
Jablka 150 g
Kypřicí prášek do pečiva 6 g
Pšeničná krupice 50 g
Tuk Hera jedlý 50 g
Tvaroh jemný 200 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tvaroh smícháme s herou, cukrem a žloutkem.
  2. Vmícháme krupici s práškem do pečiva, vanilkový cukr, rozinky a kousíčky nakrajených jablek. Zakončíme tuhým sněhem.
  3. Takto připravené těsto urovnáme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem a pečeme ve středně vyhřáté troubě.