Omeleta s avokádem
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Mléko sójové |
0.125 l |
Nakládaný zelený pepř |
1 špetka |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Olivy nakládané |
200 g |
Rukola |
1 hrst |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
40 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Vejce rozmícháme se sójovým mlékem, přidáme na kostičky nakrájený sýr a osolíme. Vypeckované olivy pokrájíme na malé kousky. Avokádo rozpůlíme, zbavíme pecky a dužinu v misce rozmačkáme lžící. Přidáme olivy, drcený zelený pepř a sůl.
- V pánvi rozehřejeme olej, vlijeme rozšlehaná vejce a smažíme omeletu. Po usmažení na jednu polovinu omelety upravíme avokádovou směs a necháme krátce prohřát. Omeletu obložíme rukolou, přehneme na polovinu a ihned podáváme.