Krůtí stehno na šalvěji
Ingredience
Krůtí stehna |
1 ks |
Libeček |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
2 ks |
Shiitake houby |
6 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Sušené houby shitake namočíme do horké vody na 1 hodinu, vymačkáme je a drobně nakrájíme.
- V troše vody povaříme omytý libeček, vývar později použijeme na zalití.
- Omyté krůtí stehno obložíme čerstvou šalvějí, osolíme a opepříme.
- Připravené houby a stehno osmažíme na horkém oleji a dáme péci do silně vyhřáté trouby na 60-90 minut. Během pečení maso obracíme a podléváme vývarem z libečku.
- Podáváme s pečenými bramborami.