Krůtí stehno na šalvěji

Ingredience


Krůtí stehna 1 ks
Libeček 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj čerstvá 2 ks
Shiitake houby 6 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené houby shitake namočíme do horké vody na 1 hodinu, vymačkáme je a drobně nakrájíme.
  2. V troše vody povaříme omytý libeček, vývar později použijeme na zalití.
  3. Omyté krůtí stehno obložíme čerstvou šalvějí, osolíme a opepříme.
  4. Připravené houby a stehno osmažíme na horkém oleji a dáme péci do silně vyhřáté trouby na 60-90 minut. Během pečení maso obracíme a podléváme vývarem z libečku.
  5. Podáváme s pečenými bramborami.