Knedlík se sójovým mlékem vařený v ubrousku

Ingredience


Máslo čerstvé 45 g
Mléko sójové 0.125 l
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Žemle tuková 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Housky nakrájíme na kostičky, vejce, sůl a sójové mléko rozšleháme, přelijeme přes housky.
  2. Přilijeme rozpuštěné, částečně vychladlé máslo a přisypeme jemně nasekanou petrželkou. Vše dobře promícháme a necháme asi hodinu odležet.
  3. Z těsta vytvarujeme podélný váleček, který zavážeme do navlhčeného látkového ubrousku.
  4. Knedlík vaříme asi 30 minut v osolené vařící vodě. Hotový nakrájíme na plátky a přelijeme horkým máslem.