Knedlík se sójovým mlékem vařený v ubrousku
Ingredience
Máslo čerstvé |
45 g |
Mléko sójové |
0.125 l |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žemle tuková |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Housky nakrájíme na kostičky, vejce, sůl a sójové mléko rozšleháme, přelijeme přes housky.
- Přilijeme rozpuštěné, částečně vychladlé máslo a přisypeme jemně nasekanou petrželkou. Vše dobře promícháme a necháme asi hodinu odležet.
- Z těsta vytvarujeme podélný váleček, který zavážeme do navlhčeného látkového ubrousku.
- Knedlík vaříme asi 30 minut v osolené vařící vodě. Hotový nakrájíme na plátky a přelijeme horkým máslem.