Sváteční žampionová polévka
Ingredience
Bujón houbový |
1 kostka |
Cibule |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli a žampiony jemně nakrájíme, zpěníme na másle. Přisypeme mouku, osmahneme, postupně zalijeme vodou a rozšleháme. Osolíme, opepříme a vaříme 20 minut.
- Nakonec přidáme Masox, smetanu, prohřejeme, a posypeme nasekanou petrželkou a drobně pokrájenými vejci uvařenými natvrdo.