Sváteční žampionová polévka

Sváteční žampionová polévka - obrázek

Ingredience


Bujón houbový 1 kostka
Cibule 0.5 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli a žampiony jemně nakrájíme, zpěníme na másle. Přisypeme mouku, osmahneme, postupně zalijeme vodou a rozšleháme. Osolíme, opepříme a vaříme 20 minut.
  2. Nakonec přidáme Masox, smetanu, prohřejeme, a posypeme nasekanou petrželkou a drobně pokrájenými vejci uvařenými natvrdo.